Podcast: Intuitio työssä (Asta Raami)

“Ihmisajattelun nerous syntyy päättelevän älyn ja intuitiivisen järjestelmän yhteistyöstä.” – intuitiotutkija Asta Raami

Intuitiivisen järjestelmän täyden potentiaalin käyttöönotto on historiallisesti ollut pitkä ja yksinäinen tie, jonka ainoastaan aikojensa keksijät, uudistajat ja nerot ovat jaksaneet kulkea.

Eri tieteen- ja tiedonalojen tutkimukset, kuten kognitiotiede, psykologia, tunnetutukimus ja tutkimukset joita on tehty nobelistien ja keksijöiden ajattelusta ovat viime aikoina tuoneet intuition avaimet kaikille ymmärrettäviksi. Kyse ei ole mystisestä ilmiöstä, vaan nerokkaasta ajattelun järjestelmästä.

Hyödynnätkö työssäsi ja päätöksenteossasi tietoisesti sekä päättelevää älyä että intuitiivista järjestelmää?

Intuitiota, keksijöitä ja luovia ongelmanratkaisijoita tutkineen Asta Raamin kanssa pohdimme, miten valjastaa intuition eri tyypit päättelevän älymme tueksi ongelmanratkaisussa ja päätöksenteossa. Asta on väitellyt intuitiosta ja julkaissut kirjat Älykäs intuitio ja Intuitio3.

Asta Raami - Intuitio työssä

Paina ”play” ja odota hetki, että jakso latautuu. Voit kuunnella tämän jakson myös Spotifyssa, Soundcloudissa tai muilla yleisillä podcast-alustoilla nimellä Asiantuntija olohuoneessasi -podcast.

Astan harjoitus - Tukea päätöksentekoon

Tässä harjoituksessa intuitiotutkija Asta Raami tarjoaa tukea pieniin ja suuriin päätöksentekotilanteisiin. Harjoituksen kesto: 5 min.
 
Harjoitus on Astan ja HOI:n Nerokas intuitio-kurssilta, josta voit lukea lisää klikkaamalla tästä.

Paina “play” ja odota hetki, että harjoitus latautuu.

Voit jatkaa intuitioosi tutustumista mm. näiden avulla:

Asta Raami – Nerokas intuitio (HOI-asiantuntijakurssi) https://www.hoi.club/nerokas-intuitio-asta-raami

Asta Raami – Älykäs intuitio (Kustantamo S&S, 2016)

Asta Raami – Intuitio3 (Otava, 2020)

Daniel Kahnemann – Thinking fast and slow (ajattelun systeemit 1 ja 2)

Kuva: Kirsi Tuura

Kuuntele muita podcasteja