Mona Moisala: Aivot, merkitys ja keskittymiskyky

Mona Moisala - aivot, merkitys ja keskittymiskyky

Loppuvuodesta 2020 Antti sai Asiantuntija olohuoneessasi -podcastiin vieraaksi psykologian tohtori, työterveyspsykologi ja aivotutkija Mona Moisalan. Moni meistä on pitkään ylikuormittanut aivojamme työn ja arjen tohinoissa. Nyt ne kaipaavat hellää ymmärrystä, jota Mona meille tarjoilee.

Monan missio on tehdä aivotutkimuksesta kaikille ymmärrettävää, jotta voisimme muuntaa sen kautta saadun tiedon fiksummiksi ja aivojemme hyvinvointia tukeviksi toimintamalleiksi. Mielenkiintoinen ja kattava keskustelu jaettiin kahteen osaan: Aivotutkimus ja keskittymiskyky sekä aivot ja merkitys.

Asiantuntija olohuoneessasi -podcastin tarjoaa HOI House of Inspiration (www.hoi.club). Juontajana toimii Antti Quanta.

Ensimmäinen osa: Aivotutkimus ja keskittymiskyky

Ensimmäisessä osassa keskustelemme siitä, mitä jokaisen olisi hyvä ymmärtää aivotutkimuksesta ja mitä voimme tehdä parantaaksemme keskittymiskykyämme ja aivojen hyvinvointia töissä. 

Paina ”play” ja odota hetki, että jakso käynnistyy.

Voit kuunnella jakson myös Spotifyssa tai Apple podcastissa.

 

Toinen osa: Aivot ja merkitys

Toisessa osassa pohdimme, miten saisimme aivojemme palkkiojärjestelmän tukemaan aidosti merkityksellisten asioiden saavuttamista sen sijaan, että hukkuisimme sälätöihin ja keskeytyksiin. Tämä keskustelu antaa sinulle eväitä ymmärtää omia aivojasi ja valjastaa pääsi sisällä oleva supertietokone sinulle tärkeiden asioiden saavuttamisen ja hyvinvointisi tueksi.

Paina ”play” ja odota hetki, että jakso käynnistyy.

 

Bonus: Antin “Viisi minuuttia itsellesi” -harjoitus

Ota hyvä asento ja anna tämän Antti Quantan ohjaaman harjoituksen tarjota lataava hetki mielellesi ja hermostollesi. Hengittele harjoituksen aikana omaan tyyliisi ja tahtiisi.

Paina ”play” ja odota hetki, että harjoitus käynnistyy.

Lähteitä:

 
  • Keskittymiskyvyn elvytysopas – Minna Huotilainen & Mona Moisala (Tuuma, 2019)
  • Mona Moisalan nettisivut: www.monamoisala.com

Lisää Asiantuntija olohuoneessasi -jaksoja:

Muuta sivuillamme:

Sisäisten matkojen matkatoimisto