Sisäisten matkojen matkatoimiston retriitit

Tervetuloa Varsinais-Suomeen, saariston kupeeseen nauttimaan maalaistunnelmasta ja löytämään ainutlaatuisella tavalla uutta itsestäsi!

Menesty sydämellä - Sisäisten matkojen matkatoimisto (musta merkkilogo)

Pitkän etsinnän jälkeen löysimme kotisataman Sisäisten matkojen matkatoimiston retriiteille.

Kaarinan Kuusistossa sijaitseva Lyhdyn tila tarjoaa turvallisen ja elävän ympäristön, jossa pääset kokemaan vuoden kiertoa, maalaiselämää ja luonnon kauneutta. Täällä pääset jakamaan oppaiden ja kanssamatkustajien kanssa tarinoita sekä kokemaan yhdessä luotuja meditatiivisia maisemataukoja. Löydät retriittien tarkemmat teemat ja sisällöt alempaa tältä sivulta.

Mitä voit odottaa?

Lyhdyn tila löytyy Kaarinan Kuusistosta aivan Lyhdyn tien päästä. Tämä alue on ollut oma saarensa ja Kuusiston piispanlinnan karja on laiduntanut täällä jo vuosisatoja.

Pääset halutessasi retriitin yhteydessä ihastelemaan sekä karjaa että piispanlinnan raunioita.

Kun Sisäisten matkojen matkatoimiston oppaat Kristiina ja Antti saapuivat tutustumaan tilaan, heitä oli heti ensimmäisenä tervehtimässä useampikin utelias kissa. 

Tilalla laiduntavan karjan alueen maisema on ainutlaatuista perinnemaisemaa, jollaista ei Suomessa juuri muualla tapaa. Lehmät laiduntavat ulkona toukokuusta marraskuun puoliväliin. Tammet ovat tavattavissa ympäri vuoden. Vanhimmat niistä ovat yli 500-vuotiaita. 

Tilan läheltä löytyvät Kuusiston linnanrauniot, josta Suomea on aikanaan hallittu. Tietoja piispojen oleskelusta Kuusistossa on vuodesta 1295 lähtien.  1500-luvulla Kustaa Vaasa antoi käskyn purkaa linna, mutta rauniot ovat edelleen hieno nähtävyys.

Retriitin opetus tapahtuu rauhallisissa ja erittäin hyvin varustelluissa kokoustiloissa. Niistä ulos astuessasi saatat törmätä kissoihin, mopoileviin lapsiin, lintubongareihin tai traktorin kanssa puuhaileviin isovanhempiin.

Kyseessä ei siis ole pelkästään hiljainen idylli, vaan elävä maatila, jossa on mahdollisuus kohdata läheltä sekä ihmisiä, luontoa että eläimiä.

Lyhdyn tilan tiluksilta löytyy laidunmaiden lisäksi muun muassa puulämmitteinen rantasauna, vuokrattavia kajakkeja, telttailumahdollisuus ja paljon tilaa.

Voit siis viettää tauot sisätiloissa tai luonnossa liikkuen ja löydät varmasti mieluisan ja rauhaisan paikan käydä läpi ajatuksiasi ja tunteitasi.

Hyvä tietää, jos harkitset retriittiin osallistumista

Nämä on hyvä tietää, jos harkitset osallistumista johonkin retriiteistämme:

Retriitin ohjelma

Retriitit ovat pienryhmäretriittejä, joihin otamme kerrallaan 8-10 osallistujaa. Voit lukea sisällöistä tarkemmin alempaa tältä sivulta.

Retriittien virallinen ohjelma eli tarinalliset teoriaosuudet, meditatiiviset maisematauot ja ohjatut harjoitukset tapahtuvat Lyhdyn tilan vastikään remontoidussa kokoustilassa, joka on lämmin ja hyvin varusteltu ympäri vuoden.

Viikonloppuretriitit alkavat perjantai-iltana klo 18.30, jotta ehdit kauempaakin paikalle työviikon jälkeen. Lopetamme perjantaina klo 21.00.

Lauantain ohjatut osuudet pidetään klo 9.30-12.30 ja 14.30-18.30, jotta voit viettää myös omaa aikaa haluamallasi tavalla sekä päivällä että illalla.

Sunnuntain ohjatut osuudet pidetään 9.30-12.00 ja 13.00-15.30, jotta ehdit kotiutua inhimilliseen aikaan, vaikka asuisit kauempanakin.

Majoitus

Lyhdyn tila tarjoaa ensiluokkaista majoitusta. Huoneet on kuitenkin loppuvuodeksi 2021 täyteen varattu. Mikäli siis tulet kauempaa marraskuun ja joulukuun retriiteille, suosittelemme varaamaan sinulle sopivan majoituksen esimerkiksi Turusta.

Autolla ajat Turkuun noin 25 minuuttia. Jos sinulla ei ole autoa, voimme retriittipäivien alussa ja lopussa kuljettaa sinut 801 -bussilinjan varrelle, jolla pääset noin 35 minuutissa Turun kauppatorille tai linja-autoasemalle. Yhdensuuntainen bussilippu maksaa 6,20 €, joten varaathan käteistä, mikäli kuljet julkisilla.

Ruokailu

Retriittipäivien aikana tarjoamme Sisäisten matkojen matkatoimiston puolesta pähkinöitä, hedelmiä, teetä ja kahvia.

Lyhdyn tilan kokoustilasta löytyy jääkaappi, liesi, uuni ja kaikki ruuanlaittoon tarvittava. Voit siis tuoda mukanasi haluamasi eväät tai raaka-aineet. Lähin kauppa on K-Market Kuusisto, jonne ajaa Lyhdyn tilalta kahdeksassa minuutissa. Perjantaina tutustut muihin osallistujiin ja voitte halutessanne sopia myös yhteisten lounaiden valmistamisesta.

Suosittelemme hankkimaan ruokasi ennen retriittipäivän alkamista, jotta sinulla jää aikaan myös luonnosta ja ympäristöstä nauttimiseen.

Saunominen ja saaristoelämykset

Lauantaina pidämme pidemmän lounastauon, jonka aikana on mahdollisuus vierailla esimerkiksi Kuusiston linnanraunioilla. Linnanraunioille on kuuden minuutin matka autolla.

Lauantain ohjelma päättyy noin 18.30. Sen jälkeen on mahdollista saunoa Lyhdyn tilan puulämmitteisessä rantasaunassa, mikäli sille on tarpeeksi kysyntää osallistujien keskuudessa.

Jos sinua kutsuu reissata retriitin yhteydessä tutkimaan saaristoa, ehdit lauantai-iltana käydä Paraisilla. Mikäli haluat käydä tutkimassa esimerkiksi Nauvoa tai muita kauempana olevia saaria, suosittelemme varaamaan tähän aikaa ennen retriittiä tai sen jälkeen. Vapaa maanantai saaristossa voi olla hyvä tapa sulatella retriitin sisältöä ja muodostaa siitä omaa viisauttasi ennen arkeen paluuta.

Retriittien ajankohdat ja teemat:

Kehotietoisuus-retriitti

Tällä retriitillä pääset soveltamaan luovasti oppaamme Antin kehittämää Kehotietoisuus-karttaa ja päivittämään sen avulla suhdetta kehoosi.

Ennakkosuositus:

Kehotietoisuus-verkkomatka

 

Syksyn 2021 retriitit:

Joulukuu  10.-12.12.2021

Kehotietoisuus-retriittien sisältö

Maksuttomalla Kehotietoisuus-webinaarimatkalla olet päässyt tutustumaan oppaamme Antti Quantan kehittämään Kehotietoisuus-karttaan, jonka avulla voit vapauttaa sisäisiä voimavaroja ja tehdä kulkemisestasi kevyempää. Jos kartta ei ole sinulle ennestään tuttu, suosittelemme ensin tutustumaan siihen osallistumalla maksuttomalle Kehotietoisuus-webinaarimatkalle.

Syventävällä Kehotietoisuus-verkkomatkalla pääset tutustumaan tarkemmin Kehotietoisuus-kartan teemoihin ja luomaan sisäistä muutosta syventävien meditatiivisten maisemataukojen avulla.

Kartan teemoja ovat:

  • Turvallisuus ja läsnäolo kehossa
  • Tunteet, luovuus ja ilo
  • Itsevarmuus ja päätöksenteko
  • Oma arvo ja ihmissuhteet
  • Vuorovaikutus ja terveet rajat
  • Ajattelu ja intuitio
  • Yhteys ja luottamus itseen

Kehotietoisuus-retriitin sisältö rakentuu näiden teemojen pohjalle. Suosittelemmekin lämpimästi, että olet käynyt syventävän Kehotietoisuus-verkkomatkan ennen retriittiä. Emme kuitenkaan vaadi tätä. Syventävä verkkomatka ja retriitti voivat myös tukea toisiaan, joten ei haittaa vaikka verkkomatkasi on kesken osallistuessasi retriitille.

Kehotietoisuus-retriitillä pääset Lyhdyn tilan turvallisessa ympäristössä käsittelemään Kehotietoisuus-karttaan liittyviä teemoja henkilökohtaisemmalla tasolla Antin ja muiden osallistujien kanssa.

Pienryhmätyöskentely tarjoaa aivan erilaiset mahdollisuudet kuin digitaalinen matkailu. Muun muassa näitä teemoja käsittelemme ainoastaan Kehotietoisuus-retriiteillä:

Hinta ja ilmoittautuminen

Kehotietoisuus-retriitin hinta on 440 € (sis. alv), jonka voit maksaa yhdessä, kahdessa tai kolmessa osassa.

Hinta ei sisällä majoitusta eikä lämpimiä aterioita.

Ilmoittaudu retriittiin lähettämällä sähköpostia osoitteeseen yhteys@menestysydamella.fi.

Paikkoja on rajoitetusti ja ne täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.

Kauniin elämän arkkitehdit -retriitti

Tällä retriitillä pääset tutustumaan fantasiahahmoon nimeltä taikuri. Hän edustaa sinussa asuvaa intuitiivista viisautta, maagista tietäjää ja luovaa lähdettä. Taikurin näkökulmasta elämäsi suurimmatkin haasteet tarjoavat mahdollisuuden luoda kauneutta sekä sinun että muiden ihmisten elämään.

Ennakkovaatimukset:

Kehotietoisuus – syventävä verkkomatka

Toistaiseksi aikataulutetut retriitit:

Seuraava Kauniin elämän arkkitehdit -retriitti järjestetään vuoden 2022 alussa. Tarkempi ajankohta ilmoitetaan pian.

Lähetä viestiä osoitteeseen yhteys@menestysydamella.fi, mikäli haluat varata paikkasi ennakkoon.

Kysymyksiä tai ideoita retriitteihin liittyen?

Haluatko kysyä jotain retriitteihin liittyen tai tiedustella retriittiä esimerkiksi omalle ryhmällesi?

Lähetä kysymyksesi tai ideasi meille osoitteeseen yhteys@menestysydamella.fi.


Toivomme kaikkea hyvää matkallesi! 

Sisäisten matkojen matkatoimiston oppaat