Tarvitseeko ihmisen herätä viideltä menestyäkseen? - Menesty sydämellä blogi, kirjoittaja Antti Quanta

Robin Sharma ja 5 AM CLUB – Tarvitseeko ihmisen herätä viideltä menestyäkseen? (by Antti Quanta)

Tarvitseeko ihmisen herätä viideltä aamulla menestyäkseen? Siinä hypoteesi, joka on tullut vastaan monesta suunnasta, etenkin useilta miespuolisilta yritysjohtajilta ja johtamisen valmentajilta. Johtamisvalmentaja Robin Sharma on nimennyt uusimman kirjansakin sen mukaan: The 5 am club.

Luettuani asiasta ja tutkittuani sitä sekä omalla kohdallani että asiakkaiden kanssa (hyödyntäen myös Firstbeat -hyvinvointianalyysilla mitattua dataa) olen tullut siihen tulokseen, että ei tosiaan tarvitse herätä viideltä. Joissain tilanteissa se voi laskea suorituskykyä huomattavasti, jos ihminen ei saa tarpeeksi unta tai jos mittausten mukaan syvin uni on aamuisin.

Unirytmimme ovat hyvin yksilöllisiä ja paljon herätysaikaa tärkeämpiä asioita olen huomannut olevan unen pituuden, laadun ja sen, miten ihminen aloittaa aamunsa herättyään. On erittäin hyvä asia, jos löytää omia tapoja nostaa omaa mielialaa ja tunnetilaa. Juontamassani Asiantuntija olohuoneessasi -podcastissa Sekä Marko Jantusen että Mika “Luigi” Järvisen jaksoissa nousi esiin hyvien aamurutiinien merkitys. Pienilläkin muutoksilla voit parantaa aamuasi huomattavasti, millä voi olla suuri vaikutus päiviisi. Mikan nostattava rutiini kestää 10 sekuntia ja Markon 10-15 minuuttia.

Jos viideltä herääminen sopii rytmiisi, niin sen paras puoli voi olla siinä, että saat sitä kautta usein viettää ensimmäisen tunnin rauhassa, ennen kuin muut heräävät. Tällöin voit päästä kokeilemaan esimerkiksi 20 – 20- 20 – mallia.

Sharman 5 am club -kirjassa on monta hyvää ajatusta ja teoriaa, joista avaan teille allaolevassa Asiantuntija olohuoneessasi -podcastin kehitysvartissa tuon 20 -20 -20 mallin. Kehitysvartin ajatuksena on tiivistää kivaan kompaktiin muotoon mielenkiintoisia ajatuksia ja konsepteja, joista voisi olla sinulle iloa arjessasi.

Kuuntele ihmeessä alta löytyvä kehitysvartti. Siinä avattu 20 – 20 – 20 malli sekä podcast -vieraidemme tarinat voivat auttaa sinua hahmottamaan, mikä voisi olla sinulle toimiva tapa saada aamusi käyntiin tehokkaasti ja hyvällä fiiliksellä!

Pääset kuuntelemaan jakson Soundcloudista, Spotifysta sekä yleisiltä podcast-alustoilta hakusanalla “Asiantuntija olohuoneessasi”. Tuosta alta pääset kuuntelemaan suoraan Soundcloudista tai Spotifysta.

Kuuntele kehitysvartti Soundcloudissa:

Jos kuuntelet älypuhelimella, niin paina “Listen in browser” aloittaaksesi kuuntelun.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/769545568″ params=”color=#ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&show_teaser=true” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

Kuuntele kehitysvartti Spotifyssa:

KIRJOITTAJA:

Olen Antti Quanta, meditaatio-opettaja, valmentaja ja saksofonisti. Autan sinua onnistumaan inhimillisesti, omilla vahvuuksillasi ja itsestäsi huolehtien. Lue tarinani täältä.

Tykkäsitkö?

Siirry kehitysvartissakin mainittuihin ohjattuihin meditaatioihin klikkaamalla tästä.

Kuuntele muita podcasteja